Historie

SC Creil bestaat sinds 1956. Zoals zoveel verenigingen vroeger in het leven zijn geroepen is ook SC Creil met een sigaar tussen de vingers opgericht. Veel boerenzonen waren de voetballers van het eerste uur die eigenlijk op zaterdagmiddag niet gemist konden worden omdat de koeien gemolken moesten worden. Om toch een sterrenteam te smeden ging het bestuur die middag aan het werk en kon SC Creil in de voetbalwereld op de kaart gezet worden. In de loop der jaren sloten ook veel mensen uit het dorp zich bij de club aan wat al gauw voor een gezellige vereniging kon zorgen. In de jaren ’70 werd met de oprichting van het damesvoetbal wederom een toonaangevende stap gezet. Er bleek voldoende animo voor te zijn om jarenlang een volwaardig elftal op de been te houden. Sinds enkele jaren zijn we zelfs gestart met een meisjes team. Zo groeide door de jaren heen het ledenaantal rustig door waardoor de jeugd ook een prominente plek heeft gekregen in de vereniging. Om dit te benadrukken zijn er voor de jeugd naast de gewone training ook eenmaal per week gediplomeerde techniektrainers beschikbaar die zo de jeugd naar een hoger niveau kunnen tillen. Ook voor veel mensen van buitenaf (trainers, leiders, vrijwilligers) heeft de sportclub een belangrijke functie.

Op deze manier is SC Creil uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, van ongeveer 240 leden, met een belangrijke sociale functie in het dorp Creil. Met de gebruikelijke hoogte- en dieptepunten is het vooral op zaterdag een komen en gaan van veelal blije gezichten wat de meeste mensen natuurlijk tevreden stemt. Dankzij de vrijwilligers, sponsoren en iedereen die SC Creil een warm hart toedraagt is het mogelijk dat dit ook een de toekomst een vervolg blijft houden.

De vele behaalde successen in die jaren proberen we in de toekomst een vervolg te geven al blijft ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ een belangrijk speerpunt van SC Creil.

© SC Creil

Hoofdsponsor

Hoofd sponsor SC Creil

Lid worden?

Klik hier!

Nieuwste foto's

Creil 1 - Espel 1 nacompetitie Creil 1 - SWZ 1: 0-9

Nieuwste verslagen

Creil-Bant JO19-1 veegt DESZ van de mat Creil-Bant JO19-1 winnend uit winterstop Creil-Bant JO19-1 onderuit tegen Balk JO